TS-PLATFORMU BASIN TOPLANTISI METNİ


Levent SEKBAN

Makale tarihi  :  22 Mart Çarşamba 2023


TRABZON GAZETECİLER CEMİYETi BASIN TOPLANTISI

TRABZONSPOR PLATFORMU TS YÖNETİM KURULU ASİL ADAYLARI

LEVENT SEKBAN- DENİZ ERÇİN – HARUN ÖZDEMİR-RECEP BAKIRTAŞ BASIN TOPLANTISI AÇIKLAMALAR

TrabzonSpor’un Asıl Sahibi Genel Kurul Üyeleridir. Seçimlere sadece Tek liste ile gidilmiyor Bir Alternatif daha var

https://www.facebook.com/100063686934933/posts/670366398429585/?mibextid=cr9u03

18-26 Mart 2023 TS Olağanüstü Seçimli Kongresinde

Yönetim Kurulu Asil Üye adaylarımız

Deniz Erçin, Harun Özdemir, RECEP BAKIRTAŞ ve Levent Sekban, Aydın İskender, Muhammet Başkan Blok olarak veya teker teker Yönetime seçildiklerinde , Ne Yapacaklar ?

Hedefimiz amacımız Nedir?

TSP -Trabzon-Spor Platformu Kurucu üyeleri ve TS Kongre Üyeleri Çalışmaları ve Projeler
TSP ve TSP içindeki kongre üyelerimizin oluşturduğu fikirlerle geliştirdiğimiz uygulamalı çalışmalardan ve hedeflerden bahsedersek,

1) Yeni Spor yasasına uygun Tüzük çalışmaları yapmaktayız.
TrabzonSpor kulübümüzün yasaya uygun bir şekilde yorumlanmış,yeni bir takım maddeler eklenmiş tüzük çalışması, TSP kurucu üyeleri Sn Recep Bakırtaş ve Sn Levent Sekban tarafından ayrı ayrı taslak halinde yazılmış ve TrabzonSpor kulübü Tüzük komisyonuna da gönderilmiştir.
Çalışmalar ve değerlendirmeler halen devam etmektedir.Ama Tüzüğün yönetimde bu konuda kafa yormuş birilerinin olmadan sağlam olarak çıkarılacağına inanmamaktayız
Ana hedeflerimizden birisi kısa bir süre sonra yeni çıkan Spor yasasına uygun olması gereken
TÜZÜĞÜMÜZÜN,bir an önce yasaya,TrabzonSpor un menfaatlerine ve Dernek üyelerimizin hakkına hukukuna uygun bir şekilde çıkarılmasını sağlamak ve bu konuda TrabzonSpor YÖNETİMİNE etki etmektir.

2) Altyapının gelişmesi ve sürdürülebilir Sportif ve Mali Başarı politikaları ana konularımızdan biridir.
TrabzonSpor un yetiştirdiği veya geliştirdiği yerli -yabancı oyuncuların 10 sene içinde tamamen A futbol takımının iskeletini oluşturması politikası ve bunun uygulanması uygulatılması ,eğer yönetime seçilirsek,TrabzonSpor yönetimine etki etmesini düşündüğümüz ana hedeflerimizden birisidir.
Bununla ilgili video 6 dk Levent Sekban projesi TFSBAL izleyiniz.Trabzonspor Bilgi yönetim ve Performans Değerlendirme Sistemi

https://youtu.be/IYm5rNFD5IU

3) Aralık 2024 e kadar seçilecek bu yönetimde İdari ve mali anlamda alınacak kısa orta uzun vade tedbirler ve bunların uygulanması,
Kulüp Kaynaklarının doğru kullanılması ve geliştirilmesi ile ilgili projelerimiz bulunmaktadır.
Sporun ,özellikle Futbol kulüplerinin Siyasetten arınması ve bunun için alınacak tedbirler düşünülmektedir.Yönetime etki edecek şekilde,3 ümüz veya daha fazla çıkacak yönetim kurulu adaylarımızla seçilirsek bu konularda etki yaratılmaya çalışılacaktır.
Bunu açacak olursak,Transferlerden nemalanan yönetici t.direktör-menajer futbolcu simsar vs gibi zarar odaklarını tasfiye etmek gerekecektir.Bunun için tüzükte engelleyici noktalar olması gerekir.
Borç hangi dönemde artarsa o dönemin yöneticilerine rücu eden ,Spor yasasına ve TrabzonSpor Menfaatlerine uygun ,Mali Sorumluluğu reel bir şekilde tarif eden maddeleri yeni tüzüğümüze koydurup TrabzonSpor u içeriden ve dışarıdan sürekli mali olarak denetlenmesini sağlayacak mekanizmalar üretmek Ana hedeflerimizden birisidir.
Yakın vadede yapılacak Tüzük kongresine etki edemezsek bundan sonraki mali yönetim politikalarını da denetleyemeyiz.
BU ÇOK ÖNEMLİDİR.

4) Tüzük çalışmasının Mali ,İdari ve Sportif İşlerle ilgili sonuçları eğer tüzük doğru yapılırsa doğru olur. Görüş ve çalışmalarımız aşağıdaki şekilde olacaktır.

Yönetime seçildiğimiz takdirde şu konuları savunuyor ve konuşuyor olacağız.Eğer Yönetimde söz sahibi olacak şekilde seçilirsek de bunları yapacağız.
1,5 yıllık dönemde Kulübe külfet getirecek yeni Döviz Bazında Gelen Transferi engellemeye çalışacağız.Kulübü borçlandıracak harcamalara karşı çıkacağız.Gerekirse bunu kamuoyuna deşifre edeceğiz. Kadrodaki Altyapı ve Yerli oyuncuların sayısını fazlalaştırma konusunda baskı yapacağız.

* Futbolcu sözleşmelerini TL ile yapmalıyız
  Yabancı futbolcu alınacaksa,Euro veya usd ile Sabit kurla sözleşme yapılmalı,bunu tartışacağız.

* Kısa vadede Ts kulübüne Ait Menajerlik şirketi kurmalı,bunu tartışacağız.

* Orta vadede Hiçbir şekilde Menajer -İmaj Bedeli -İmza Parası ödememek,menajerlerle bu ilişkileri kesmek ve bu konuları yönetimde sürekli konu etmek,eğer akçeli ilişkiler kesilmezse kamuoyuna          deşifre etmek ana görevimiz olacaktır. 15 yabancı transferi yerine en fazla 3 yabancı transferi yapmak veya hiç transfer yapmamak 1,5 yıllık politikamız olmalı -Bunu savunacağız.


* Takım bütçesini 2 yılda 40 milyon Euro dan 20 milyon Euro ya indirmek için giderleri azaltmak konusunda uygulama planı yapılmalı,bu konuda baskı yapacağız.

5) Gelirleri arttırıcı ,Giderleri azaltıcı projeler ürettik ,üreteceğiz.kısa ve orta vadede azaltılmasını savunacağız.
Aralık 2024 e kadar seçilecek bu Yönetim toplantılarında bu politikaları önermek ,uygulamıyorsa muhalefet etmek ve etki mekanizması yaratmak Ana hedeflerimiz olacaktır.

6) Şu anda 4 adayız,bu aday sayısı 8 de olabilir.
Eğer Yönetime bir şekilde seçilirsek bunları konuşmaya ve uygulatmaya başlarız. Bu mali, idari ve sportif anlamdaki politikalar ancak en az 8 kişi etkili bir şekilde yönetime gelinirse 5 yıl tavizsiz uygulanabilir. Bunu vazgeçilmez politika haline getirmek yani sürdürülebilir ve kökleşmiş TrabzonSpor Ekolünü oluşturmak NİHAİ HEDEFİMİZDİR.

KONGREYE GELİNDİĞİNDE SON DURUM ŞUDUR.

Aralık 2022 kongresi Sonunda çıkan TRABZONSPOR HESAP TABLOSU
TrabzonSpor Ekim 2022 sonu itibarı ile Hesap sonucu,
Sn Ağaoğlu ve Yönetimi 5 senedeki Kulüp Borcunun gelişimi
Başlangıç : Mart 2018 -Borç - 900 Milyon TL (180 Milyon Euro )- ibra edilmedi sonra uzlaşıldı –Levent Sekban, Deniz Erçin ve Harun Özdemir’in açtığı ve kazandığı dava sayesinde Trabzonspor’un

Muharrem Usta olduğu iddia edilen,100 Milyon TL (15 milyon Euro karşığında Borcu silindi.
Kasım 2022-Borç - 2.382 Milyar TL (132 Milyon Euro )-İbra edildi..
Mart 2023 Başı – Tahmini TS NET KONSOLİDE Borcu - 2,835 MİLYON Milyar TL-(150 milyon Euro )- 3 ayda 450 Milyon TL olarak Borç artışı olmuştur.Bu rakamların doğru hesaplandığını düşünmüyoruz.


25 Mart kongresinde tahmini bu rakamlar üzerinden hesaplar okunacak ve ibraya gidilecek. Bu Yönetim ,3 Aydaki Borç artışının niye bu kadar olduğunun hesabını verebilecek mi? Ayrıca Bu mali tablolar sağlıklı mı?
Trabzonspor Genel Kurul ÜYESİ OLARAK 25-26 mart Genel Kurulunda Nasıl Hareket edeceksiniz?

1) TRABZON-SPOR PLATFORMU Üyesi olan TRABZON SPOR GENEL KURULU ÜYELERİ OLARAK 25 mart cumartesi günü Kongre görüşmelerinde TrabzonSpor Yönetiminin 3 aylık hesaplarının kabulü ve ibra oylamasının, Aralık 2023 kongresine geri bırakılması konusunda,Hesapların tam oluşmadığı gerekçesi ile önerge vereceğiz ve TS GENEL KURUL ÜYELERİNDEN bu konuda DESTEK BEKLEYECEĞİZ.

2) 26 mart 2023 Pazar günü yapılacak seçimlerde BEYAZ LİSTEDE OY KULLANMALARINI, kalemle Başkan Ertuğrul Doğan’ın adını yazıp, Yönetim kurulu Asil üye adayları kısmına, bireysel Yönetim Kurulu Asil Üye Adayı olan, Deniz Erçin, Recep Bakırtaş, Harun Özdemir Levent Sekban Aydın İskender Muhammet Başkan adlı arkadaşlarımızın isimlerini, diğer listeden aday olan en az 1 en fazla 1 Aday Asil Üye arkadaşla beraber yazmalarını ve BEYAZ LİSTEDE GEÇERLİ OY VERMELERİNİ İSTEYECEĞİZ.
Trabzonspor kongresinde 25 mart 2023 cumartesi günü saat 09.00 da hazır olup mali tablo görüşmelerine katılan ve vereceğimiz önergeye Kabul oyu veren ayrıca 26 mart Pazar günü Yönetim kurulu seçimlerine gelip Beyaz listeye yukarıda belirttiğimiz şekilde geçerli oy veren, Genel Kurul üyeleri SON SÖZÜ SÖYLEYECEKTİR.
BÖYLECE Trabzonspor Genel Kurul Üyesi, Trabzonspor’un gerçek sahibi olduğunu gösterecektir.

7) Diğer projelerimizi,Aralık 2024 olağan Seçimli kongresinde açıklamayı uygun buluyoruz.Şimdiden açıklamaya gerek yoktur.


8) Eğer Genel Kurul üyesi beyaz listeden bize bu yetkiyi verirse bu devrimsel adımların başlangıcı ve temeli atılmış olacaktır.Bizler buna inanıyoruz.
Beyaz Listede Nasıl geçerli oy vereceksiniz?
Eğer siz TrabzonSpor Camiası ve TS Genel Kurul üyeleri de bize inandıysanız Tek aday Başkan adayı ve Yönetim Listesine karşı Beyaz Listede yine mevcut aday olan başkan ismi ve Deniz Erçin,Harun Özdemir,RECEP BAKIRTAŞ Levent Sekban,Aydın İskender, Muhammet Başkan adlı adaylarımıza ilaveten en az 1 en fazla 1 yönetim kurulu asil üye adayını daha kalemle yazarak oyunuzu kullanınız.
Beyaz Listede oyun geçerli olması için,Başkan adayı ismi yazılması zorunludur. Tek başkan adayı var.Aday ismi yazdıktan sonra Yönetim kurulu Asil üyeler kısmına başta aşağıdaki 4 arkadaşımızın ismini yazacak şekilde buna ilaveten Mevcut adaylardan 1 veya 2 kişi daha beğendiğiniz Yönetim kurulu adaylarından yazınız.Yazmadığınız diğer Asil üye adayları otomatikman devre dışı kalacaktır. O yüzden Başkanın haricinde ,Yönetim kurulu Asil Adayları bölümüne arkadaşlarımızın isimleri dahil En az 7 en fazla 8 Üye adayı yazınız.Beyaz listeye Yazmadığınız Diğer Listedeki adaylar böylece devre dışı kalacaktır.

TrabzonSpor 18-26 Mart 2023 Olağanüstü Seçimli kongresinde
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYE ADAYI olan bu 6 ARKADAŞIMIZI ve bağımsız liyakatli Yönetim kurulu Asil üye adaylarını destekleyiniz.

Deniz Erçin –Üye No:6905


Harun Özdemir-Üye No:9600


RECEP BAKIRTAŞ –Üye no: 7863


Levent Sekban – Üye no 11498

Aydın İskender –Üye No 15504


Muhammet Başkan –Üye no: 19764


Destekleyiniz..

Saygılarımızla


TSP kurucu Başkan ve üyeleri –

Recep Bakırtaş -TFSP-TSP Kurucu Başkan
Deniz Erçin -Kurucu Üye -TSP
Harun Özdemir-Kurucu Üye -TSP-TFSP
RECEP BAKIRTAŞ- Kurucu Üye -TSP-TFSP
Levent Sekban -Kurucu Üye -TSP-TFSP
TRABZON- SPOR PLATFORMU

http://www.tsplatformu.com/Home/Hakkimizda
http://www.tsplatformu.com/Home/Misyonumuz

#Trabzon-SporPlatformu
#SahadaKasadaMasadaGüçlüTrabzonSpor

Levent Sekban

TS Üye No:11498

TSP:Trabzon-Spor Platformu Kurucu Üye-Genel Sekreter


www.trabzonsporplatformu.com - www.trabzonsporplatformu.org - www.tsplatformu.com

Recep Bakırtaş -0532 252 43 75 -TSP-TFSP Kurucu BAŞKAN

Deniz Erçin -0553 277 66 22

Harun Özdemir 0536 777 66 22;

Levent Sekban 0542 513 3881 -0505 512 10 10 ;

www.tsplatformu.com